top of page
  • Yazarın fotoğrafıSaray Halı

Evde Halı temizliği Nasıl Yapılır

Güncelleme tarihi: 22 Kas 2023


haliyi silen turuncu eldivenli insan
hali temizliği

Halılar, üzerinde yürüdüğümüz, oturduğumuz ve evcil hayvanlarımızın bulunduğu evimizdeki en hijyenik olması gereken eşyalardır. Bu nedenle, üzerlerinde toz, kir, bakteri ve diğer mikroorganizmalar birikebilir. Halılar uygun bir şekilde temizlenmezse, bu mikroorganizmalar çoğalmaya başlar ve sağlığımız için risk oluşturabilir. Halı Yıkanmazsa Ne Olur?

  • Alerjik reaksiyonlar: Halılarda bulunan toz akarları ve diğer alerjenler, astım, alerji ve solunum yolu hastalıklarına neden olabilir.

  • Enfeksiyonlar: Halılarda bulunan bakteriler ve virüsler, enfeksiyonlara neden olabilir.

  • Halının ömrünün kısalması: Doğru şekilde temizlenmeyen halılar, zamanla yıpranabilir ve ömrü kısalabilir.

  • Halıların kirli ve lekeli görünmesi: Yıkanmayan halılar, kirli ve lekeli görünür.

Halınızı hangi aralıklarla Temizletmelisiniz? Halı temizletme sıklığı, halı türüne, kullanım sıklığına ve ortamın kirlilik seviyesine göre değişir. Genel olarak, halılar yılda en az iki kez yıkanmalıdır. Ancak, evcil hayvan bulunan evlerde veya yoğun kullanılan halıların daha sık yıkanması gerekir. Halı Nasıl Yıkanmalı? Halı yıkatmak için profesyonel bir halı yıkama firmasından yardım almak en doğru seçenektir.Düzce halı temizleme fabrikası olarak size bir telefon kadar yakınız. Ancak, evde halı yıkamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Halınızın türüne uygun bir temizlik şampuanı kullanın.

  2. Halınızın desenine zarar verebilecek sert uygulamalardan kaçının.

  3. Halınızı yıkadıktan sonra rulo haline getirip dik konum da bir gün boyunca suyunun süzülmesini bekledikten sonra asın.

Halı temizleme işlemi önemlidir,lütfen uzmanlardan yardım alın.


hali süpüren kırmızı robot
hali süpürme

bottom of page