top of page
  • Yazarın fotoğrafıSaray Halı

halı yıkama işi hakkında

  • Bu yazımız da düzce saray halı yıkama olarak , halı yıkama firması açmayı düşünenler için başka yer de bulamayacağınız, deneyimlerimizden yola çıkarak oluşturduğumuz bilgiler paylaşacağız

Öncelikle halı yıkama işi, fiziki anlamda oldukça yorucu bir iştir. Tek başınıza yapabileceğiniz bir iş değildir. Bu yüzdendir ki sektörün en önemli sorunlarından biri, eleman sorunudur.O yüzden size önerimiz, bu sektöre, sizinle çalışabilecek yakınlarınız ya da ortağınız ile birlikte girmenizdir.

Halı yıkama işi genel olarak üç aşamadan oluşur:

SERVİS : Halıların adreslerden alınıp , yıkama işleminden sonra tekrar aynı adreslere teslim edilmesi aşamasıdır.Servis hizmeti en kritik ve en yorucu aşamadır.Servis işini yapan kişi müşteri ile yüzyüze muhatap olan, para alışverişini yapan,müşterilerin şikayetlerine ve olumsuz tavırlarına maruz kalabilen kişidir.Halıları giriş kat yüksek kat farketmeksizin taşımak oldukça yorucudur.Özellikle trafiğin yoğun olduğu şehirler de park sorunu da olduğunu düşünürseniz, servis hizmeti yapan kişinin ne kadar zor ve yıpratıcı bir işinin olduğunu anlayabilirsiniz.Tüm bu sebeplerden dolayı servis hizmetini ya çok güvendiğiniz birine yaptırın, ya da kendiniz yapın.

YIKAMA : Halılar fabrikaya geldikten sonra özelliklerine göre ayrılır.Bu aşama uzmanlık gerektirir.Bir çok müşteri extra ücret ödememek için halısının özel yıkanması gerektiğini söylememek de bunu sizin anlamanızı beklemektedir.Eğer gözden kaçırır ve halıya zarar verirseniz tüketici mahkemesi müşteriyi haklı bulacaktır.Halılar ayrıldıktan sonra tozları silkelenir ve yıkamaya girer.Yıkama sonrası kurutma işlemi başlar.Yıkanan halılar sıkma makinasında işlem gördükten sonra askılara alınır. Aciliyeti olan halılar kurutma odasın da, diğerleri doğal ortamında kuruması için askılara asılır.Halılar tamamen kuruduktan sonra kontrol ve paketleme aşamasına geçilir.

PAKETLEME : Kuruyan halılar paketleme masasında tek tek açılır ve hem nem hem de leke kontrolü yapılır.Kontrolden geçen halılar parfümlenir ve poşetlenir.

Yukarı da genel hatlarıyla halı yıkama işi hakkında bilgilerimizi paylaştık,umarım işinize yarar.


bottom of page